Piața românescă de capital s-a remarcat în prima parte a acestui an printr-o activitate mai intensă decât de obicei.
Mai mulți antreprenori au conștientizat avantajele pe care le oferă piața de capital pentru finanțare, astfel că doar în primele șase luni ale anului, Bursa de Valori București a putut să ofere publicului acțiunile a încă 12 noi companii listate și 16 noi emisiuni de obligațiuni, fiind create astfel noi oportunități pentru investiții. Pentru că investițiile pe piața bursieră sunt mai puțin cunoscute publicului, în cadrul acestui eveniment vom discuta cu
invitații noștri despre principalele tipuri de investiții, despre accesul la instrumentele financiare, randamente, avantaje și riscuri.
Pentru că investițiile pe piața de capital sunt mai puțin cunoscute publicului, în cadrul acestui eveniment vom discuta despre principalele tipuri de investiții, despre accesul la instrumentele financiare, randamente, avantaje și riscuri.
De asemenea, se va discuta și despre ceea ce ne rezervă viitorul, la ce noi instrumente de investiții ne putem aștepta în viitorul apropiat, dar și cum putem avea acces ușor la piața internațională de capital, dar și despre oportunitățile de investiții în noul trend global ESG – Environmental, Social & Governance.
Procesul de digitalizare care a avut loc în ultimul timp în toate domeniile și creșterea abilităților digitale ale publicului sunt factori care contribuie la creșterea volumului de instrumente financiare și la diversificarea platformelor de tranzacționare pentru acces pe piața globală.
Summit-ul de Educație Financiară – Investiții personale pe piața de capital se va desfășura online și va fi transmis în direct pe newsweek.ro (site aflat Top 10 cele mai citite site-uri de Știri și Analize din România în clasamentul publicat de SATI, cu un trafic de peste 2,2 milioane de cititori unici pe lună) și pe pagina de Facebook a Newsweek România (peste 55.000 de urmăritori și un impact lunar al postărilor – reach – de peste 5 milioane persoane).
Dir. Gen., Sectorul Instrumente și Investiții Financiare, ASF
Director executiv, Institutul de Studii Financiare
Market Analyst Romania, eToro
Are peste 20 de ani de experiență în servicii și investiții financiare și un background puternic în jurnalism.
A deținut diferite funcții de conducere Corporate Banking atât în Raiffeisen Bank, cât și în OTP Bank, înainte de a trece în domeniul consultanței în afaceri în care lucrează pentru IBM România, printre altele.
Bogdan este Executive MBA de la Asebuss și Washington University.
➜ Investiții din piața de capital versus economii în depozite bacare;
➜ Investiții pe piața locală sau piața internațională: avantaje, riscuri și accesibiliate;
➜ Cum să investești în funcție de vârstă și cunoștințe financiare;
➜ Structura de portofoliu pentru diverse tipuri de investitori;
Speakeri: Gabriel Grădinescu, Adrian Tănase, Ovidiu Petru, Mihai Purcărea, Marian Siminică
➜ Oportunități de investiții Environmental, Social, and Governance (ESG);
➜ Investiții la indigo – fenomenul eToro;
➜ Impactul inteligenței artificiale asupra analizei și predicției pentru evoluția piețelor financiare;
➜ Strategii pe termen lung vs. tentații de speculații pe termen scurt a bunurilor financiare;
➜ Elemente de care trebuie ținut seama pentru a avea investiții de succes.
Speakeri: Bogdan Maioreanu, Adrian Codîrlașu, Horia Gusta, Mukul Pal