România este cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa Centrală și de Est și va juca un rol major pe piața europeană ca urmare a descoperirilor de zăcăminte din Marea Neagră.
Una dintre premisele pentru o nouă forță în industria energetică națională este clarificarea și stabilirea temeiurilor legislative și, ca atare, România trece printr-o perioadă de schimbare, luând decizii importante în diverse legi și reglementări pe piața energiei.
Există o nevoie evidentă de actualizare rapidă a sistemului de guvernanță a energiei și de modernizare a cadrului legislativ și a organismelor de reglementare implicate.
Acest eveniment va furniza informații esențiale despre planul de strategie al guvernului și va implica o dezbatere deschisă cu toți actorii din industrie cu privire la cele mai bune practici pentru promovarea activității naționale în domeniul energiei.
Înțelegerea impactului noilor legislații asupra proiectelor offshore
Proiectele offshore au un ciclu destul de lung de investiții, planificate, de obicei, cu mai mult de un deceniu în avans, și necesită investiții financiare
inițiale importante făcute de către companiile care dezvoltă proiectul – poate dura 10-15 ani înainte de începerea producției.
Ca și în cazul oricăror proiecte complexe și de capital intensiv, un climat investițional și legislativ stabil este esențial pentru a încuraja dezvoltarea resurselor.
Stabilitatea și predictibilitatea mediului legislativ și a regimului fiscal al României, pe parcursul vieții proiectelor de petrol și gaze, sunt premise pentru a debloca cu succes resursele energetice offshore.
Guvernele trebuie să stabilească condiții fiscale stabile
Peste 80 de guverne din întreaga lume recunosc nevoia de termeni fiscali stabili, în special pentru industria petrolului și a gazelor și au clauze de stabilizare fiscală încorporate în cadrul legal și/sau contractual.
Exemple recente în care guvernele naționale au introdus un regim fiscal nou sau revizuit, dar au menținut condițiile existente pentru titularii actuali, printre care Brazilia, Canada, Croația, Grecia, Irlanda, Noua Zeelandă și SUA.
Acest eveniment va discuta impactul noilor legi și modul în care acest lucru va afecta stabilitatea pe piețele de petrol și gaze din România.
Va fi o ocazie pentru toți să fie implicați în discuție – să pună întrebările necesare și să obțină informațiile necesare pentru a se asigura că toată lumea este pregătită.
Evenimentul va oferi claritate asupra infrastructurii energetice necesare în regiune, cu participarea tuturor actorilor din industria națională și regională, care vor prezenta și dezbate planurile lor de strategie pentru Marea Neagră.
Cine ar trebui să participe
Acest eveniment îi vizează pe:
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România
Responsabil de politici din cadrul Comisiei Europene, DG Energy
Country Divisions Lead Energy Management, Siemens Romania
Președinte al Centrului Român al Energiei (CRE)
Director General în Ministerul Energiei
Europarlamentar, Fost Ministru al Energiei