Comisia Europeană a adoptat în urmă cu un an, un pachet de măsuri pentru proiectul de uniune a piețelor de capital (CMU).
În acest fel cetățenii ar avea mai multe opțiuni pentru a-și plasa economiile și pentru a face investiții. La rândul lor, întreprinderile de toate mărimile, ar putea să atragă finanțare din întreaga UE.
Urmează ca toate elementele pachetului legislativ să fie discutate de Parlamentul European și de Consiliu. Drept urmare, viitorul pieței de capital va fi unul European.
Ce trebuie făcut pentru a accelera educația financiară a românilor care dețin economi, astfel încât să poată beneficia de pe urma
oportunităților care vor apărea în anii următori, cum facem piața de capital românească mai atractivă pentru investitorii români și străini?
Cum putem investi pe piețele externe? Alegem serviciile unui broker sau platformele de tranzacționare, care sunt avantajele și dezavantajele?
Ce strategii de investiții sunt potrivite în diferite momente, inlcusiv în cele de criză economică? Care sunt instrumentele de potrivite în funcție de nivelul economiilor sau a gradului de risc etc?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să aflăm răspunsuri împreună cu invitații noștri.
#Summit-ul de Educație Financiară: ”Cum investești inteligent în vremuri complicate?” se va desfășura în format hibrid și va fi transmis din studioul Newsweek România. Publicul va avea acces în sală, pe bază de invitație, în limita a 50 de locuri.
Pentru înscrieri vă rugăm să solicitați participarea la adresa de email
office@newsweek.ro, urmând să fiți confirmat printr-un mesaj de către de organizator. Evenimentul va fi transmis în direct pe newsweek.ro (site aflat Top 10 cele mai citite site-uri de Știri și Analize în clasamentul publicat de SATI, cu un trafic de peste 2,6 milioane de cititori unici pe lună) și pe pagina de Facebook a Newsweek România (65.000 de urmăritori și un impact lunar al postărilor de 5 milioane persoane).
Membru CA, Bursa de Valori București
Market Analyst Romania, eToro
Are peste 20 de ani de experiență în servicii și investiții financiare și un background puternic în jurnalism.
A deținut diferite funcții de conducere Corporate Banking atât în Raiffeisen Bank, cât și în OTP Bank, înainte de a trece în domeniul consultanței în afaceri în care lucrează pentru IBM România, printre altele.
Bogdan este Executive MBA de la Asebuss și Washington University.
Serviciul Reglementare Emitenți și OPC - Sectorul Instrumente și Investiții Financiare
CEO, BT Asset Management
Absolvent de MBA – University of Hull, doctorand la aceeasi institutie
15 ani de experienta in industria fondurilor de investitii si diverse implicari in zona academica, cu inclinatii catre educatia financiara
➜ Stadiu proiectului „Strategia Națională pentru piața de capital”, realizat cu sprijinul OECD. Ce cuprinde și cum a facilita accesul investitorilor la investițiile din piața de capital?
➜ Care sunt modelele pe care le poate urma România referitor la experiența altor țări în procesul de transformare digitală?
➜ Inițiativa ESAP și cum va facilita atragerea investitorilor către întreprinderile și produsele financiare europene. Stadiul proiectului, pași următori.
➜ Care sunt instrumentele financiare care lipsesc pieței de capital din România și sunt așteptate de investitori?
➜ Ce strategii au companiile listate le bursă pentru a atrage mai mulți investitori?
➜ Se face suficientă educație financiară pentru a întelege și evalua riscurile investiților? Cine trebuie să o facă, de unde trebuie început?
Speakeri: Daniel Apostol, Mirela Ciuvăț, Dragoș Neacșu, Agnes Le Thiec, Andra Ion, Alexandru Voicu
➜ Cum economisim și cum punem economiile la muncă?
➜ Ce investiții pot fi realizate pe termen lung și pot fi complementare pensiei? Ce fel de investiții ar putea fi mai profitabile decât altele?
➜ Plasare economii în fonduri de investiții, obligațiuni sau acțiuni?
➜ Investiții responsabile. Cât contează pentru luarea decizilor de investiții aplicarea standardelor ESG de către companii?
➜ Brokeri sau platforme de tranzacționare?
➜ Cum investești în acțiuni sau ETF internaționale ? Investiția pe indicii bursieri poate fi o strategie mai ușoară?
➜ Cum deschizi un cont, cum alegi brokerul?
➜ E moment bun de investit? Ce faci cand toate bursele scad? Cum afectează creșterea inflației economiile?
Speakeri: Bogdan Maioreanu, Raluca Ganea, Alin Brendea, Dan Popovici, Aurel Bernat